4 Haziran 2011 Cumartesi

Akıştayım...Andayım...Huzurlu ve çoook mutluyum....

Uzun zamandır istediğim işime geçen hafta başladım... İçime sinmesi huzurumu bine katlarken akışta olmayı sonunda becerebildiğim için, anda kalmayı başarabildiğim ve hayatın tadını doya doya yaşamaya başladığım için sükrediyorum...

Bugün bunları düşünürken, okuduğum bir yazıdaki şu cümleler çok etkiledi...

"Güneş hiçbir zaman yarın yeniden doğar mıyım diye korkmaz, sadece doğar... Ağaçlar çiçekler doğanın akışında zamanın gerektiğine uygun şekilde hareket eder, zamanı geldiğinde çiçeklerini açar, zamanı geldiğinde kışa hazırlanmak için yapraklarını döker, çıplak kaldım acaba bir sonraki dönem çiçek açar mıyım diye korkmaz... Çıplak kaldım hiç yaprağım yok insanlar benimle dalga geçerler mi diye düşünmez... Rüzgar estiğinde hiçbir ağaç direnç göstermez, rüzgarın estiği yönde eğilir, direnç gösterdiğinde, rüzgarın tersi yönünde hareket ettiğinde zarar göreceğini, dallarının kırılacağını bilir... Denizler yükseldiğinde geri çekileceğini de bilir... Geceleri gökyüzünü aydınlatan ay, ben hep dolunay kalmak istiyorum hiç yeni ay şeklini almayacağım demez... Gece gündüzü, gündüz geceyi, aylar mevsimleri, mevsimler birbirini takip eder... Yaz biter güz başlar... Yavaş yavaş yapraklar dökülmeye başlar... Artık yazın bittiğinin haberi gelir... Her bitiş yeni bir başlangıçtır... Yeni bir şeyin başlayabilmesi için eskiyi bırakmak gerekir... Değişimleri sevgiyle kabul etmek ve o anın tadını çıkarmak gerekir... Çünkü her yeni dönem en mükemmel haliyle gelir.

Aslında insanların yaşamları da doğadaki akış gibi... Onu kontrol etmeye çalışan, tutunan, yapışan biziz... Bu yüzden yaşama dair isteklerimizin gerçekleşmesini engelleyen de biziz... Tek yapmamız gereken akışta olmak akışa uyum sağlamak..."


Devamı için buraya bir tık....

Ben de eski yaşanmışlıkları olduğu gibi kabul edip, rol arkadaşlarımı affedip, üzerini örtmeden tüm korkularımla yüzleşmeyi seçiyorum.... Yaptığım ve yaşadığım herşey için ben kendimi onaylıyorum... Daha fazla söze ne hacet :)

Sevgiler...